tisdag 18 december 2012

Rijk’s Pinotage 2007

Efter avsmakning av matvinet i lördags tog kvällen en vändning mot det väsentligt bättre då allt smakade bra. Baconfyllda kycklinglår med risotto och sallad i kombination med vinet för kvällen satt som en smäck. Helgjutet. Vill också slå ett slag för Serious Eats varifrån vi hämtade risottoreceptet. Vi har gjort flera rätter därifrån med lyckat resultat och det finns massor att upptäcka.

Jag är periodare med fäbless för snipiga fransoser ibland, mustiga italienare någon annan gång, men just nu verkar jag vara inne i fruktbombs- och käftsmällsträsket. Rijk’s Pinotage uppfyller alla önskningar.

RijksPinotage2007

Bara doften är berusande och först kommer brynt smör/kola, för att sedan bryta av med körsbär. Smaken är kraftig och fyllig med underbart goda körsbärstoner som lutar åt sylthållet. Återigen ett fint kvalitetsvin som klarar att balansera upp den massiva fruktigheten med lagom tanniner och fina syror. Gott i sig själv och gott till maten. Janne Tuba rekommenderar jättemycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar